Casa Mercè Torras Mustarós
(Barcelona | Rambla Catalunya - Barcelonès)

Barcelona - Rambla Catalunya, 102 (Foto: Albert Esteves, 2015)

Barcelona - Rambla Catalunya, 102 (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorJosep Torras Espigulé / Antoni Pons (ampliació)
Situació Rambla de Catalunya, 102 / Provença, 241
Edifici de grans dimensions, en xamfrà, de l'any 1887, tal com indica el tester de la façana. Va ser ampliat l'any 1925, quan era propietat dels germans Josep i Joan Soler. Cal destacar la composició ornamental de la planta baixa i el pis principal. El portal abasta tots dos nivells. Està presidit per un bust femení, abillat a la manera clàssica, i flanquejat, a escala del primer pis, per dos balconets semicirculars amb pilastres cilíndriques a banda i banda.

Aquesta casa té la seva bessona al carrer Pau Claris, 108, de la mateixa promotora i el mateix mestre d'obres, construïda un any després.