Can Culleretes
(Barcelona | El Pi - Barcelonès)

Barcelona - Can Culleretes (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Can Culleretes (Foto: Albert Esteves, 2015)

TipusEstabliment comercial
Situació Quintana, 5
El restaurant de Can Culleretes és considerat el més antic de Catalunya. Els seus orígens es remunten al segle XVIII, 1786, segons la data que s'anuncia al capcer de la porta. Sembla que originalment estava situat extramurs, a la porteria d'un antic convent, on s'oferien berenars a base de galetes, cremes i sobretot mató, l'especialitat de la casa, sempre acompanyat de les necessàries culleretes que van acabar donant-li nom. Durant el segle XIX l'establiment es va traslladar a la plaça Sant Jaume i, posteriorment, a l'actual ubicació del carrer Quintana. L'any 1890 es va transformar en restaurant i es va reformar el local. Es conserven tres grans pintures murals de Francesc Tey i uns arrambadors de ceràmica de Xavier Nogués.