Casa Salvador Andreu
(Barcelona | Rambla Catalunya - Barcelonès)

Barcelona - Rambla Catalunya, 66 (Foto: Albert Esteves, 2015)

Barcelona - Rambla Catalunya, 66 (Foto: Anna Corcoll, 2022)

AutorAntoni M. de Ferrater Bofill (reforma)
Situació Rambla de Catalunya, 66
L'edifici original va ser construït l'any 1880 per Emili Sala Cortés, substituint una casa més antiga alçada set anys abans. Tanmateix, l'aspecte actual de la façana és fruit de la reforma realitzada l'any 1920 per Antoni de Ferrater. La seva composició s'allunya força de l'estil dominant a l'Eixample. La façana s'estructura horitzontalment en tres nivells, delimitats per dues balustrades que abasten tota la seva amplitud. El nivell inferior està dominat per la portalada, d'estil neoclàssic, amb un frontó partit. El nivell mitjà ve definit per les poderoses pilastres que separen les balconeres. El nivell superior es planteja en forma de mansarda.