Casa Francesc Bartés
(Sitges | L'Eixample - Garraf)

Sitges - Casa Francesc Bartés (Foto: Albert Esteves, 2023)

Sitges - Casa Francesc Bartés (Foto: Albert Esteves, 2006)

AutorJosep M. Martino Arroyo
Situació Illa de Cuba, 2-4
Casa del 1930-31 que fa cantonada i que es planteja amb un cos més elevat al xamfrà, a tall de torratxa, on se situa també l'element ornamental més singular, un balcó neoclàssic, amb frontó triangular i barana de ferro forjat. La façana principal aboca al carrer Illa de Cuba, on hi ha la porta, la qual imita un adovellat medieval.

La casa va ser feta construir per Francesc Bartés i Marsal (Sitges, 1894 - 1954) que va fer fortuna a Cuba, on va presidir el Banco Español de la Isla de Cuba. El projecte va ser encarregat a l'arquitecte noucentista Josep M. Martino, que té una nombrosa obra a Sitges.