Cases del Drapaire (La Concepció)
(Barcelona | La Font de la Guatlla - Barcelonès)

Barcelona - Gran Via, 272-282 (Foto: Albert Esteves, 2015)

EstilBeaux Arts - Monumentalisme Classicista
AutorModest Feu Estrada (atrib.)
Situació Gran Via de les Corts Catalanes, 272-282
Es tracta d'un enorme bloc de planta baixa i deu pisos, amb ascensors i telèfons comunitaris, construït entre els anys 1925-27, distribuït en 240 habitatges concebuts per a un lloguer econòmic. Va ser promogut per Pau Forn(t) Valls, conegut com a el Drapaire, natural de Sant Pere de Riudebitlles, que va ser regidor de l'Ajuntament de Barcelona i que va ser assassinat per un escamot anarquista l'any 1936. Es coneixia també com la Casa de la Concepció, que era el nom de la seva dona, perquè estava presidida per una imatge de la Verge de la Concepció, que va ser destruïda també l'any 1936.

L'edifici està projectat dins l'esperit genèric del Noucentisme, però en un estil classicista proper al monumentalisme Beaux Arts.