Jardins de Laribal: Repòs
(Barcelona | Parc de Montjuïc - Barcelonès)

Barcelona - Repòs

Barcelona - Repòs (Foto: Albert Esteves, 2016)

AutorJosep Viladomat / Manolo Hugué (original)
Situació Jardins de Laribal
L'any 1925, Manolo Hugué va dissenyar aquesta obra, en format petit i va ser Josep Viladomat qui la reproduí en pedra a mida natural, tres anys després, per ser instal·lada als jardins de Montjuïc, en el marc de l'Exposició Universal. Però no es va arribar a instal·lar fins a l'any 1961 i va ser a l'Avinguda Tarradellas, cantonada Londres, on es va estar fins a l'any 2000 (en l'actualitat hi ha una còpia). L'any 2002, l'original va col·locar-se al seu actual emplaçament, als jardins de Laribal.

La peça representa una noia jove asseguda de forma informal, amb el tors nu, les cames obertes i creuades, i la cara girada i lleugerament inclinada, amb expressió serena.