Jardins de Laribal
(Barcelona | Parc de Montjuïc - Barcelonès)

Barcelona - Jardins de Laribal (Foto: Albert Esteves, 2016)

TipusParcs i jardins
AutorJean-Claude-Nicolas Forestier / Nicolau M. Rubió Tudurí
Situació Pg. Santa Madrona, 2
InterèsEspecial interès Interessant
Va ser el primer jardí públic urbanitzat a Montjuïc, després que l'any 1909 l'ajuntament comprés l'antiga propietat del periodista i polític Josep Laribal. El primer projecte fou encarregat a Josep Amargós. L'any 1922, i amb motiu de l'Exposició Universal que s'havia de celebrar uns anys després, van ser completament remodelats per Forestier i Rubió Tudurí. Abandonats durant molts anys, van ser restaurats l'any 2000.

Els jardins, bàsicament d'estil mediterrani, ocupen un gran espai de la muntanya i estan dividits en diversos àmbits, comunicats per escales i corredors que salven el desnivell del terreny.