Can Valls
(Rupià - Baix Empordà)

Rupià - Can Valls

Rupià - Can Valls

Rupià - Can Valls

Situació Plaça d'Avall, 4
Adossat per la part posterior a la muralla i conegut antigament com Can Carbó, és un edifici de planta baixa i dos pisos, amb la porta rectangular, de llinda monolítica, igual que les finestres, amb carreus als brancals i ampits sobresortits. A la llinda de la finestra principal hi ha un escut amb la data de 1669. Hi destaquen els esgrafiats de la façana, d'estil barroc, amb figures d'animals fantàstics i elements ornamentals força complexos.

En aquest casal hi va passar els darrers anys de la seva vida el polític catalanista Ramon d'Abadal i Calderó (Vic, 1862 - Rupià, 1945).