Sucursal de la Caixa de Pensions
(Barcelona | El Clot - Barcelonès)

Barcelona - Clot, 73, detall mosaic

Barcelona - Clot, 73, detall mosaic (Foto: col·lectiu @art_als_carrers_de_bcn , 2019)

AutorAugust Font Carreras
Situació Clot, 73 / Rafael Capdevila, 1-3
Edifici de nova planta en xamfrà de planta baixa i dos pisos, construït l'any 1915, que combina la funció principal de sucursal bancària, amb la d'habitatges a les plantes superiors. La façana principal és la que dona al xamfrà, arrodonit, amb un pòrtic ornamentat amb columnes i pilastres corínties. Cal destacar el frontó semicircular del coronament, amb el timpà cobert per un mosaic que representa l'escena de sant Martí de Tours donant la capa a un captaire. Al capdamunt, un petit campanar metàl·lic.

Tot plegat en un llenguatge clàssic de gran contenció i simplicitat, ja noucentista, on no falten les guardioles, al·lusives a l'estalvi, sobre el rellotge.