Església de Sant Martí del Clot
(Barcelona | El Clot - Barcelonès)

Barcelona - Església de Sant Martí, edifici antic

Barcelona - Església de Sant Martí, edifici antic (Foto: Inicis segle XX)

AutorNil Tusquets de Cabirol
Situació Plaça del Canonge Rodó, 2-3
L'antiga església parroquial del Clot, obra de Pere Falqués, del segle XIX, va ser cremada l'any 1936 i es va haver d'enderrocar. Acabada la guerra es va construir un nou temple, obra de Nil Tusquets de 1941, de planta basilical, de tres naus, absis semicircular, coberta a dues aigües i façana classicista amb un atri obert amb tres arcs de mig punt. Conté decoració pictòrica de Raimon Roca Ricart.

L’antiga plaça de l’església, molt tancada, va ser enderrocada pràcticament quan es va dur a terme l’enllaç ferroviari subterrani Aragó-Sagrera amb l’estació del Clot –inaugurada l’any 1972- i també quan es va donar continuïtat al carrer d’Aragó més enllà de l’avinguda Meridiana.