Monument al canonge Francesc Rodó
(Barcelona | El Clot - Barcelonès)

Barcelona - Monument al canonge Francesc Rodó

Barcelona - Monument al canonge Francesc Rodó (Foto: Graciel·la Vidal, 2015)

AutorFrederic Marès Deulovol
Situació Plaça del Canonge Rodó
Davant de l'església de Sant Martí del Clot es va alçar, l'any 1917, un monument dedicat al canonge Francesc Rodó i Sala (Terrassa, 1816 - Barcelona, 1902), que havia estat rector de la parròquia, molt estimat per tots els feligresos. Va ser projectat per Josep Vilaseca i constituïa un conjunt monumental que contenia el bust en bronze del canonge, obra de Frederic Marès, de la seva etapa inicial. L'any 1936 va ser destruït i utilitzat per fabricar munició.

L'any 1949 el mateix Frederic Marès va rebre l'encàrrec de restituir el monument, que aquesta es va projectar amb més senzillesa i es va fer de pedra. Representa al canonge, assegut, amb un nen al seu costat.