Mas Llorà
(Rupià - Baix Empordà)

Rupià - Mas Llorà

Rupià - Mas Llorà (Foto: Albert Esteves, 2015)

Rupià - Mas Llorà

Situació Brancós. Camí vell de Corçà
Situada al paratge de Brancós, força allunyat del poble. L'origen d'aquesta masia pot situar-se al segle XVI tot i que l'edifici actual sembla correspondre a una refecció del segle XVIII. A la façana principal hi veiem dues portes, la principal d'arc rebaixat i la lateral d'arc carpanell, de maó vist. Les finestres estan emmarcades amb carreus de pedra. Cal destacar una torratxa moderna a la qual s'hi va incorporar una finestra conopial del segle XVI.

Prop de la casa, en un camp de conreu, hi ha l'Olivera del Mas Llorà, un arbre mil·lenari que dissortadament es va cremar l'any 1987 en un incendi. Només en va quedar la soca que, per fortuna, ha tornat a brotar.