Can Solés (Pedrinyà)
(La Pera - Baix Empordà)

La Pera - Can Solés (Pedrinyà)

La Pera - Can Solés (Pedrinyà) (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Pedrinyà
Pedrinyà és un veïnat documentat des de l'any 994. Està format per uns quants masos, el més destacat dels quals és Can Solés, situat al costat mateix de l'església de Sant Andreu. Està format per un conjunt de cossos agrupats, de diferents èpoques. Segons informació rebuda de la família propietària, la casa va ser adquirida per Bernat Solés, l'any 1595. A la façana principal hi ha diverses llindes datades. La més tosca és de l'any 1654. Al segle XVIII es degueren realitzar importants reformes. La llinda monolítica de la porta és de 1739 i hi té inscrit el nom de Bernat Solés.