Església del Sagrat Cor
(Sant Guim de Freixenet - Segarra)

Sant Guim de Freixenet - Església del Sagrat Cor (Foto: Albert Esteves, 2015)

Sant Guim de Freixenet - Esgléia del Sagrat Cor

Sant Guim de Freixenet - Esgléia del Sagrat Cor (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Plaça Doctor Perellò, s/n
Fins als anys trenta, el nou nucli de Sant Guim, sorgit a redós de l'estació, no comptava amb cap església i depenia de la parròquia de Sant Domí. L'any 1934 s'inicià la construcció de la nova església, la qual no es va enllestir fins l'any 1940. Tres anys després es va constituir la nova parròquia.

És un edifici fet amb pedra del país, amb els sostres de pissarra. El portal és ogival, amb guardapols, neogòtic. Al seu damunt hi ha una imatge del Sagrat Cor. Adossat a la façana hi ha el campanar, de base quadrada, cos octogonal i coberta piramidal.