Freixenet de Segarra
(Sant Guim de Freixenet - Segarra)

Sant Guim de Freixenet - Freixenet de Segarra

Sant Guim de Freixenet - Freixenet de Segarra (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Ctra. LV-1003. Km 2
Freixenet de Segarra, antic cap de municipi, està situat en un turó, a la part més alta del qual hi ha l'església. El poble va baixant des del cim cap a la carretera, descrivint un sinuós recorregut d'escales i carrerons, amb molt passos coberts per les pròpies cases.

El seu castell no ha deixat cap rastre i les seves pedres van ser aprofitades per bastir les cases i probablement l'església. Degué ser construït a l'època de la conquesta, cap a mitjan segle XI. Hi ha documents que l'esmenten des de l'any 1064. Al segle XII apareix amb el nom de Frexaned. Al segle XIV el poble només tenia 3 focs. L'any 1426 va passar a mans de Sant Vicenç de Cardona.