Palau Maricel de Mar
(Sitges | La Vila Vella - Garraf)

Sitges - Museu Maricel (Foto: José Aguado, 2020)

Fragment del retaule de Sant Pere de Cubells. Pere Serra. c.1400 (Museu Maricel. Sitges)

AutorMiquel Utrillo Morlius
Situació Fonollar
InterèsEspecial interès Interessant
Construït sobre l'antic hospital, adquirit per Charles Deering el 1910. Conserva els arcs gòtics de l'antiga capella de l'hospital. La seva torre emmerletada, amb la imatge de Sant Miquel, i el pont que l'uneix amb el Maricel de Terra constitueixen una de les estampes més característiques de Sitges. Les seves façanes incorporen portals i finestres de diverses èpoques procedents de llocs com Salamanca, Jaca o Santa Coloma de Queralt.

Acull des de 1969 la col·lecció d'art medieval del doctor Pérez Rosales. Hi ha pintura mural romànica, pintura gòtica sobre fusta i retaules i talles del renaixement. A l'excepcional mirador que dona al mar hi ha interessants escultures de Joan Rebull i Josep Llimona. Acull també la Pinacoteca Municipal, amb obres modernistes i de l'escola luminista i la col·lecció cedida per Emerencià Roig, d'objectes mariners.