Sant Martí de la Tallada
(Sant Guim de Freixenet - Segarra)

Sant Guim de Freixenet - Sant Martí de la Tallada

Sant Guim de Freixenet - Sant Martí de la Tallada (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació La Tallada. Carrer Major
L'origen llunyà d'aquesta església cal remuntar-lo a l'època del repoblament, cap a la segona meitat del segle XI, quan també es va construir el castell. D'aquella primitiva capella romànica no n'ha restat cap vestigi. L'edifici actual, situat fora de l'antic clos medieval, just a l'entrada del poble, és un edifici del segle XIX, de notables proporcions. Consta d'una sola nau, amb capelles laterals, capçalera plana i campanar de torre. La porta és de llinda recta, amb una fornícula feta amb maons al capdamunt, protegida per un senzill guardapols ondulat. A la llinda hi ha l'emblema del sant patró i la data de 1862.