Església de Sant Jaume de Palouet
(Massoteres - Segarra)

Massoteres - Sant Jaume de Palouet

Massoteres - Sant Jaume de Palouet (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Palouet. Plaça de Sant Jaume
Situada extramurs del petit nucli de Palou de Torà o Palouet, té un origen medieval però l'edifici actual és d'època més tardana, tot i que probablement aprofita estructures antigues. Consta d'una sola nau, coberta amb volta de canó. La façana principal s'obre amb un portal adovellat de punt rodó, damunt del qual hi ha una fornícula amb la imatge del sant. Més amunt hi ha una petita finestra i al capdamunt un ample campanar d'espadanya de dos ulls i una petita obertura al coronament. a l'esquerra de la nau hi ha la sagristia, afegida l'any 1765. Al centre de la nau hi ha un sepulcre de la família Xuriguera-Alsina, de 1731. L'altar neoclàssic i el baptisteri són de 1861. Va ser restaurada l'any 2000.