Església de Sant Pere de Vallferosa
(Torà - Segarra)

Torà - Sant Pere de Vallferosa (Foto: Albert Esteves)

Torà - Sant Pere de Vallferosa des de la Torre

Torà - Sant Pere de Vallferosa des de la Torre (Foto: Valentí Pons, 2015)

Situació LV-3005 direcció Solsona, camí dret que condueix al Mas Clavells i camí rural
Necessita intervenció urgent
L'església de Vallferosa, del segle XVII, està situada al costat mateix de la torre medieval. Va substituir la primitiva església medieval, que no ha deixat cap resta. D'aquesta primera capella hi ha documentació des de l'any1068.

L'església actual va ser fundada l'any 1698 pels jesuïtes de Betlem, de Barcelona. És un temple de dimensions notables, d'una sola nau, amb capelles laterals i cripta. Té la teulada completament enrunada. A la façana frontal hi ha la porta, amb frontó triangular partit, amb fornícula central. Té una inscripció on s´hi llegeix EX CASTRO DOMINI TEMPORALIS ID / TEMPLUM DEI AETERNALIS ANNO DÑI / 1698. A l'extrem del frontis hi ha el campanar de torre, amb gàrgoles i balustrada al terrat.