Restes del poble de Vallferosa
(Torà - Segarra)

Torà - Restes del poble de Vallferosa

Torà - Restes del poble de Vallferosa (Foto: Albert Esteves, 2015)

TipusConjunt urbanístic
Situació LV-3005 direcció Solsona, camí dret que condueix al Mas Clavells, al costat de l'església de Sant Pere
Fins l'any 1968 Vallferosa, junt amb d'altres pobles, formava el municipi de Llanera, dins la comarca del Solsonès. Aquell any, contra tota lògica, va ser fusionat amb el municipi de Torà, al qual encara pertany. Això va accelerar la regressió i el despoblament, que ja s'havia iniciat als anys quaranta.

De l'antic nucli del que va ser el poble de Vallferosa, a banda de la torre i l'església, es conserven només les restes, mig enrunades, de diverses cases, en gran part envaïdes per la vegetació. Baixant pel que degué ser el carrer Major s'arriba a una terrassa natural amb un colossal rocam.