Sant Martí de Salomons
(Torà - Segarra)

Torà - Sant Martí de Salomons

Torà - Sant Martí de Salomons (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació LV-3005 Km. 11 / pista a mà esquerra direcció Solsona- 300m.
La capella de Sant Martí de Salomons (o Solomons) està adossada al mas homònim. És un edifici de nau única, coberta amb volta de canó i capçada amb un absis semicircular que només és visible des de l'interior de la masia. Interiorment té una cornisa tallada a bisell i està bastida amb carreus irregulars però ben tallats. La porta original, d'arc de mig punt adovellat, era al mur de migdia. L'actual, de llinda recta, és al frontis, i és fruit d'una reforma de l'any 1791, data incisa a la llinda. En aquesta reforma es deuria construir també l'espadanya.