Sant Pere de Figuerola
(Torà - Segarra)

Torà - Sant Pere de Figuerola

Torà - Sant Pere de Figuerola (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Camí de Figuerola, des de Fontanet
Situada a pocs metres de Figuerola, a l'antic terme de Llanera, Està documentada des de l'any 1025 tot i que l'actual edifici es pot datar en una època una mica més tardana, cap a li fi del segle XI o començament del XII. És un edifici de nau única, coberta amb volta de canó i capçada amb un absis semicircular. L'any 1884 es va restaurar la porta i part de la façana sud i de l'absis, que deuria estar esfondrat. Aquesta restauració es va fer amb grans carreus, ben tallats, que contrasten amb l'aparell original,més irregular. Hi ha una inscripció a l'intradós de la porta on hi ha el nom del rector de l'època, Simó Montroig. A l'exterior de l'església, al costat de la porta, hi ha una pica baptismal d'immersió, de datació incerta.