Santa Maria de Claret
(Torà - Segarra)

Torà - Santa Maria de Claret

Torà - Santa Maria de Claret (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Claret
Adossada a la casa de Cal Fustegueres i sobrealçada amb un porxo, l'església de Santa Maria de Claret amaga l'aspecte original de la capella romànica que va ser construïda al segle XII. És un temple de nau única, coberta amb volta de canó lleugerament apuntada i capçada amb un absis semicircular. Està bastida amb carreus grans i ben tallats, especialment a la part baixa de l'absis, sobrealçat al segle XVII. Al mur de tramuntana hi ha la porta, tardana, d'arc de mig punt adovellat. Al frontis, on hi ha el campanar d'espadanya, fruit també de les reformes del segle XVII, hi destaca un contrafort atalussat.

L'església de Claret, vinculada al castell homònim, està documentada des de l'any 1139.