Casa Aleix Vidal Quadras
(Sitges | Sant Sebastià - Port Alegre - Garraf)

Sitges - Casa Aleix Vidal Quadras (Foto: Albert Esteves, 2006)

EstilRomanticisme
AutorFrancesc Cros Masó / Josep Cros Juliana (ampliació)
Situació Davallada, 12-14
Edifici senyorial que va ser la residència d'Aleix Vidal i Quadras un cop va retornar a Sitges després de passar molts anys a ultramar. Situada al costat de la casa del seu germà Manuel, va ser construïda el 1855, projectada per Francesc Cros. Dècades després, l'any 1883, va ser ampliada amb les cotxeres pel fill de Francesc Cros, Josep Cros Juliana. Al segle XX va funcionar com a hotel, fins que va ser adquirida per la Diputació l'any 1970. Actualment és un equipament cultural.

L'edifici ocupa un solar de grans dimensions i està format per diferents cossos, al voltant d'un pati central. Destaquen els cossos que aboquen a mar, que configuren unes àmplies terrasses. La façana principal, que aboca al carrer Davallada, presenta un gran portal de mig punt, amb ornamentació classicista. D'aquesta façana destaquen les baranes de forja dels balcons.