Sant Martí de Cellers
(Torà - Segarra)

Torà - Sant Martí de Cellers

Torà - Sant Martí de Cellers (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Cellers
L'església de Sant Martí de Cellers conserva part de l'estructura romànica, malgrat la important transformació del segle XVIII. És un edifici d'una sola nau, coberta amb volta de canó, molt irregular, amb dos arcs torals. Està feta amb carreus escairats, enfilats però de mida variable. A la façana de migdia, on hi ha la porta, podem veure un arc de descàrrega i una antiga finestra, ara tapiada. L'absis modern, del segle XVIII, està cobert amb volta de llunetes. El campanar de torre es va construir entre 1784 i 1796. La porta, d'arc rebaixat, és posterior, de l'any 1814. A la nau original s'hi va afegir també la sagristia.