Convent de Sant Antoni de Pàdua
(Torà - Segarra)

Torà - Convent de Sant Antoni de Pàdua

Torà - Convent de Sant Antoni de Pàdua (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Carrer del Convent s/n
L'any 1688 hi va haver a Torà una greu epidèmia de pesta i el poble es va encomanar a sant Antoni, amb la promesa d'alçar-hi un convent un cop deslliurat de la malaltia. L'any 1695 hi van arribar els primers monjos, observants franciscans, els quals es van allotjar en una casa particular fins que es va enllestir l'edifici, construït entre 1695 i 1704. L'any 1754 es va iniciar la construcció d'una nova església, beneïda l'any 1760. El convent va estar actiu fins l'any 1835, tot i que l'any 1821 ja havia estat suprimit temporalment i traslladat a Barcelona. L'any 1899 l'església encara tenia culte però l'edifici conventual era ocupat per una caserna de la Guàrdia Civil. Es conserven dues de les tres ales del convent, convertit en habitatges, i l'església barroca de nau única, transformada en un espai cultural.