Sant Salvador de l'Aguda
(Torà - Segarra)

Torà - Sant Salvador del Coll de l'Aguda

Torà - Sant Salvador del Coll de l'Aguda (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Pista que surt del nucli de l'Aguda, a uns 400 m
Esmentada des de l'any 1100, l'edifici que ara podem contemplar respon a les formes pròpies del romànic de la fi del segle XII. És una nau rectangular, coberta amb volta lleugerament apuntada i capçada amb un absis semicircular. L'aparell està format per carreus irregulars però ben tallats i arrenglerats. Al mur de migdia hi ha una porta adovellada, de mig punt.

Al segle XIX l'església va ser desamortitzada i adquirida per un pagès, que la va fer servir com a magatzem agrícola. Els seus descendents la van cedir, al segle XX, a la parròquia de Torà.