Casa Trilla
(Torà - Segarra)

Torà - Casa Trilla

Torà - Casa Trilla

Torà - Casa Trilla

Situació Plaça del Pati,15
A la plaça del Pati hi havia un dels portals que donaven accés a la vila closa. Al seu damunt hi trobem ara un interessant de comença,ment del segle XX. Està format per dos cossos, el més gran de tipologia eclèctica i el més estret, just damunt del portal, d'estil modernista. El portal està flanquejat per dues columnes amb capitells de fantasia, iguals a les que fan de mainells a la tribuna del pis principal, la qual està decorada amb esgrafiats. Al pis superior hi ha una galeria amb quatre arquets de mig punt i el coronament recorda els merlets d'un castell. la casa es coneix també com Cal Pep del Roig. Cal destacar les dues gàrgoles amb figures d'animals fantàstics.