Cal Jovans
(Torà - Segarra)

Torà - Cal Jovans

Torà - Cal Jovans

Torà - Cal Jovans

Situació Plaça de la Font, 21 / Carrer Vila Vella
És un casal de gran interès perquè presenta elements d'època molt diversa, la qual cosa fa impossible una datació global precisa. A la façana posterior hi ha un mur de pedra amb una finestra coronella gòtica, que es podria datar al segle XV. La façana principal, que dóna a la plaça de la Font, és força més tardana. A la llinda de la porta hi ha inscrita la data de 1712. Una portada més gran presenta dins un segell una altra inscripció on es pot llegir FRANCISCO SOLER Y NATURAL DE CLARET AÑ 1864. D'aquesta façana cal destacar les grans arcades dels pisos superiors, on també hi veiem un rellotge de sol.