Muralla
(Torà - Segarra)

Torà - Muralla (Foto: Albert Esteves, 2015)

Torà - Muralla

Torà - Muralla

Situació Carrer Alt
A partir de la construcció del castell, al segle XI, i fins al segle XIV, es va anar construint un primer clos emmurallat a la part més alta de la vila, protegint el castell, l'església i les primeres cases edificades al seu redòs. Constituïa un recinte allargat, de perfils irregulars, protegit en part per l'escull natural de la riera de Llanera. D'aquella primera muralla se'n conserven tres trams: una la plaça Vilavella, un altre que va del cementiri a la plaça del Castell, i un tercer, el més ben conservat, el que sustenta el tram que va del carrer del Castell a la plaça de l'Església. Es conserva en una alçada màxima d'uns 5 metres i està format per trams de carreus de mida gran, ben escairats amb altres fets amb pedra sense treballar o només carejada.