Església de Santa Maria
(Serra de Daró - Baix Empordà)

Serra de Daró - Església de Santa Maria

Serra de Daró - Església de Santa Maria (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Carrer de l'Església
L'església de Santa Maria de Serra de Daró està documentada des del segle XII. Aquella primitiva església romànica va ser substituïda per un nou temple l'any 1651, sent rector Joan Massó, per a la construcció del qual es va aprofitar la pedra de l'església vella. Aquest edifici, juntament amb la rectoria annexa, va ser enderrocat al segle XIX per alçar una església de nova planta, que va ser consagrada l'any 1884. Del temple anterior en va restar només la torre-campanar.

És un edifici de nau única, capçada amb un absis poligonal, amb capelles laterals a banda i banda La portalada és neoclàssica, amb un frontó triangular al timpà del qual hi ha un petit òcul. Hi ha inscrita la data de 1881.