Cal Nuix
(Ivorra - Segarra)

Ivorra - Cal Nuix

Ivorra - Cal Nuix

Ivorra - Cal Nuix

Situació Plaça Major
Fins al segle XVIII aquest casal va pertànyer als Tristany, senyors del castell i del poble. El seu escut, molt desgastat, es pot veure encara a la cantonera que dóna a la plaça Major. Al segle XVIII, Miquel de Tristany i de Perpinyà va morir sense fills i deixà com a hereu universal el seu nebot de Cervera, Francesc de Nuix (1739-1809), fill del matrimoni entre Teresa de Perpinyà Tristany i de Bardaxí i Marià de Nuix i Gallart.

L'edifici, tot i les modificacions, que no han ajudat gaire a la preservació de la seva dignitat, manté encara certa presència senyorial pel fet d'haver estat construït amb carreus de qualitat, ben tallats i alineats. Es conserva el portal adovellat, d'arc rebaixat.