Castell de Sant Iscle
(Serra de Daró - Baix Empordà)

Serra de Daró - Castell de Sant Iscle (Foto: Albert Esteves, 2015)

Serra de Daró - Torre secundària del castell de Sant Iscle

Serra de Daró - Torre secundària del castell de Sant Iscle (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Sant Iscle
De l'antic castell de Sant Iscle en resta només una torre cilíndrica, situada a l'era d'un mas, al capdamunt del nucli homònim. Té una alçada d'uns 12 m i està bastida amb carreus mitjans, disposats en filades. Té algunes espitlleres i una obertura gran, irregular. No gaire lluny, al carrer dels Valls, hi ha una altra torre, conservada només en el tram més baix, adossada a les cases modernes, i que es deu correspondre a l'antiga muralla.

Està documentat documentat a partir de l'any 1271 i era propietat dels comtes d'Empúries. Al segle XV va passar a mans de la família Margarit i posteriorment als Senesterra.