Rectoria de Sant Iscle
(Serra de Daró - Baix Empordà)

Serra de Daró - Rectoria de Sant Iscle

Serra de Daró - Rectoria de Sant Iscle (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Sant Iscle d'Empordà. Carrer Costa, 1
Està situada prop de l'església, a la part alta del poble de Sant Iscle. Per la tipologia diversa de les finestres demostra que ha sofert moltes transformacions al llarg dels segles. Ens inclinem a pensar que la seva estructura actual respon a la refecció realitzada al segle XVII, contemporàniament a les obres de fortificació de l'església. així ho testimonien les dates inscrites a la llinda d'una finestra (1641) i la de la porta (sembla 1636), que esmenten també el nom del rector Sagrera. Hi ha una finestra més antiga, de tipus conopial amb les impostes esculpides amb flors, que respon a una tipologia més antiga, del segle XVI i que, en canvi, té gravada la data de 1740. És probable que es tracti de la data d'incorporació d'aquesta finestra, procedent d'un edifici més antic. La casa ha estat objecte d'altres reformes modernes, com ara la balconera, que no han alterat gaire l'estructura de l'edifici.