Can Saló de Casavells
(Corçà - Baix Empordà)

Corçà - Can Saló de Casavells

Corçà - Can Saló de Casavells (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Casavells. Carrer de Santa Llúcia
Gran masia fortificada situada a l'entrada del poble de Casavells. Es coneix també amb els noms de Can Pagès o, darrerament, Palau de Casavells.

Tot i que la seva existència està documentada des de l'any 1309, l'edifici actual degué ser refet al segle XVI, tal com ens indica la llinda de la finestra central de la planta noble (1551). A la mateixa llinda, tot i que de forma més barroera, hi ha inscrita també la data de 1771, que es deu correspondre a una reforma de la casa. La porta principal és adovellada, de punt rodó i les llindes monolítiques de les finestres estan ornamentades amb relleus simbòlics de caràcter religiós. A la façana de la plaça Major, en un cos de més alçada, hi ha una llinda de 1690 on hi figura el nom de Damià Pagès.

De l'exterior, destaca especialment la garita cantonera, feta amb maó vist, incorporada al segle XIX. Són molt interessants les estances interiors, que han estat encertadament restaurades.

Actualment és una galeria d'art i acull regularment exposicions d'artistes diversos.