Escorxador
(Sitges | Sant Sebastià - Port Alegre - Garraf)

Sitges - Escorxador (Foto: Albert Esteves, 2006)

Sitges - Escorxador

AutorJosep M. Martino Arroyo
Situació Carrer Joan Maragall, 36
L'any 1889 es va inaugurar en aquest indret, als afores del poble, un nou escorxador que substituïa l'escorxador antic que estava situat a l'interior de nucli urbà. Va ser projectat per Gaietà Buïgas. Tanmateix, l'any 1925, l'arquitecte Josep Mª Martino el va reformar de bell nou per donar-li la seva actual fesomia.

L'edifici està estructurat en planta basilical, amb un cos central més elevat que li proporciona llum i ventilació, i un porxo a la part del davant. Les façanes i el porxo d'entrada combinen el maó vist amb l'arrebossat blanc dels paraments.