Sant Joan de Matajudaica
(Corçà - Baix Empordà)

Corçà - Sant Joan de Matajudaica

Corçà - Sant Joan de Matajudaica (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Matajudaica. Carrer de l'Església
Tot i el seu origen romànic, l'edifici actual de Sant Joan de Matajudaica és bàsicament del segle XVIII. L'any 1182 figura com a possessió del monestir d'Ullà, igual que la veïna església de Casavells. De l'edifici romànic en resta el claustre semicircular, visible des de l'exterior. Va ser refeta a la fi del segle XVIII (a la portada hi ha inscrita la data de 1797). És un edifici de nau única, coberta amb volta de llunetes, i campanar d'espadanya de dos ulls. Al costat del campanar hi ha un antic comunidor, ara ruïnós. A un dels murs laterals, on ara hi ha una font, hi podem veure un portal adovellat, ara tapiat, que es correspon a l'antiga porta de l'església.