Matajudaica
(Corçà - Baix Empordà)

Corçà - Matajudaica

Corçà - Matajudaica

Corçà - Matajudaica

Situació Ctra. de Casavells a Ullastret
El poblet es troba situat al costat del Daró, lleugerament aturonat, centrat per l'església de Sant Joan. Al segle XII se'l coneixia amb el nom de Matha, tal com apareix a l’acta de consagració del temple d’Ullà, l’any 1182. Cap a la fi del segle XIII és quan el topònim es converteix en Matha Judayca.

A partir de 1278 va passar a formar part del domini del bisbat de Girona, fins al segle XVII, quan va esdevenir possessió directa de la corona. Per la tipologia dels portals i finestres de les cases, podem deduir que la major part d'elles van ser construïdes cap al segle XV-XVI, però les dates inscrites a les llindes del portal fan evident la seva reforma i en molts casos ampliació, durant el segle XVIII.