Antic Hospital de Jesucrist
(Guissona - Segarra)

Guissona - Antic Hospital de Jesucrist

Guissona - Antic Hospital de Jesucrist (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Plaça del Vell Pla, 1
A les acaballes del segle XVIII, l'Hospital de Guissona va ser traslladat extramurs, prop de l'entrada principal de la vila, a l'actual plaça del Vell Pla. Tenia una capella a la planta baixa, de la qual en resten encara les columnes de la portalada i l'espadanya. L'església, on s’hi venerava la imatge de Jesucrist Crucificat, i també les de Santa Llúcia i Sant Blai, és la part que ha sofert menys modificacions perquè la resta de l'edifici va tenir diversos usos al llarg del temps (ajuntament, escoles, caserna de la Guàrdia Civil), que van anar alterant la seva fesomia. A la llinda d'una de les finestres hi podem llegir la data de 1795.

Actualment aquest espai està ocupat per la Biblioteca Municipal de Guissona