Muralla de Guissona
(Guissona - Segarra)

Guissona - Muralla

Guissona - Muralla

Guissona - Muralla

Situació Plaça del Vell Pla
Després de la conquesta cristiana, a començament del segle XI, es va construir el castell de Guissona, que no s'ha conservat, al lloc més enlairat de l'antiga ciutat romana. Ja en època baix-medieval, cap al segle XIV, es va ampliar el perímetre clos amb la construcció d'una nova muralla que, des de la plaça Vell Pla, on hi ha via la porta principal, resseguia els actuals carrers del Notari Faus, i els ravals Bisbal, del Convent i Coma. La construcció de cases a banda i banda de la muralla n'ha fet perdre l'empremta, tret del sector de la plaça Vell Pla, on hi ha el Portal de l'Àngel. En aquest sector podem veure alguns trams de muralla, alguns força transformats durant el segle XX. Hi ha un fragment, tanmateix, que resta intacte, en una alçada d'uns 3 m i una llargada de 13 m. Està fet amb carreus de mida gran, mal escairats, disposats alguns en vertical i altres en horitzontal. Formava part de la muralla del segle XIV, però no es descarta que procedís d'una construcció força més reculada.