Col·legi Mare de Déu dels Àngels
(Barcelona | La Sagrera - Barcelonès)

Barcelona - Col·legi Mare de Déu dels Àngels (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Col·legi Mare de Déu dels Àngels (Foto: Valentí Pons, 2003)

Barcelona - Col·legi Mare de Déu dels Àngels (Foto: Graciel·la Vidal, 2015)

Barcelona - Col·legi Mare de Déu dels Àngels, façana Gran de la Sagrera

Barcelona - Col·legi Mare de Déu dels Àngels, façana Gran de la Sagrera (Foto: Albert Esteves, 2019)

TipusEdifici escolar
AutorJoan Rubió Bellver
Situació Berenguer de Palou, 9-13
Escola fundada pel pare Manyanet a finals del segle XIX, gestionada per les Missioneres Filles de la Sagrada Família de Natzaret. Es tracta d'un edifici d'ús escolar que s'articula a través d'un pati obert al carrer i una sèrie de cossos edificats, de diferents alçàries, que l'envolten. Aquest pati dona al carrer mitjançant una falsa façana porxada. Tota l'edificació utilitza un llenguatge historicista goticitzant, encara que els diversos cossos s'hagin bastit en períodes diferents. Destaca especialment l'ampliació de 1903, obra de Rubió i Bellver, que li atorga el seu caràcter modernista.