Plaça Masadas
(Barcelona | La Sagrera - Barcelonès)

Barcelona - Plaça Masadas

Barcelona - Plaça Masadas (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Plaça Masadas (Foto: Graciel·la Vidal, 2015)

Situació Plaça Masadas
InterèsEspecial interès Interessant
Està dedicada a Pacià Masadas i Teixidó, advocat i polític, propietari d'aquests terrenys, on tenia una masia. La construcció de la plaça es va iniciar l'any 1877. Es va construir seguint un patró unitari, propi del neoclassicisme francès, en mides, color, arcs. L'any 1960, però, es trencà el ritme d'aquests porxos a causa de la construcció d'un edifici que va suposar que dues columnes quedessin a l'aire i una altra desaparegués.

La plaça Masadas forma part de la tríada de places porticades de Barcelona, junt amb la plaça Reial i la del Mercadal de Sant Andreu. Dels anys 50 fins als 80, hostatjà un mercat al seu interior i el 1996, va ser objecte d'una reforma en la qual participà Xavier Basiana.

Maria Rubert de Ventós apunta la possible autoría del projecte: Josep Mas i Vila o Pere Falqués.