Ermita de Sant Macari
(Guissona - Segarra)

Guissona - Ermita de Sant Macari

Guissona - Ermita de Sant Macari (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Final del carrer Tapioles
Tapioles era una quadra propera a Guissona, de la qual depenia des del segle XI. Hi ha documentada una església dedicada a sant Pere des de l'any 1094. Al segle XIV se la coneix com Sant Pere el Vell, que s'ha considerat la prova de l'existència d'una església nova, que podria ser la de Sant Macari. Va tenir culte fins a finals del segle XVIII.

És un temple de nau única, amb absis carrat i coberta apuntada, feta amb carreus molt irregulars, ancorada damunt la roca. Es trobava molt malmesa i amb la coberta esfondrada, i ha estat restaurada modernament.