Font de la Salut
(Guissona - Segarra)

Guissona - Parc de la Salut

Guissona - Parc de la Salut (Foto: Albert Esteves, 2015)

TipusFonts, pous i safareigs
Situació Passaig de la Fonteta
La troballa de monedes i restes de ceràmica d'època romana en aquest lloc fan pensar que podria haver estat un assentament vinculat a la ciutat de Iesso. La font, dedicada a la Verge de la Salut, està formada per un cos de pedra d'on sorgeixen tres brocs i un petit espai pavimentat i amb seients al seu voltant. Tot i el seu origen antic, l'aspecte que presenta actualment es deu a una reforma efectuada l'any 1773 i una restauració de 1914. Al moment d'edectuar la fotografia estava en desús.

Al costat de la font s'ha urbanitzat modernament un parc, el Parc de la Salut, amb un àmbit habilitat coma berenador i per fer-hi barbacoes.