Església de Sant Miquel de Lloberola
(Biosca - Segarra)

Biosca - Sant Miquel de Lloberola

Biosca - Sant Miquel de Lloberola (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Lloberola. Accés des de la ctra. C-451, km 32, 5, o des de Sanaüja
La parròquia de Lloberola està documentada des de l'any 1065. De la primitiva església, vinculada al castell situat al seu costat, no en resta cap vestigi. L'edifici actual és una obra barroca, del segle XVII. Hi ha un carreu a la façana on s'hi llegeix clarament la data de 1651.

El temple és d'una sola nau, amb capelles laterals, cor i sagristia. Va ser reformada l'any 1855, data que podem veure a l'escut que presideix la porta. Al costat esquerre del frontis s'alça un campanar de torre quadrangular a la base, que esdevé octogonal a mitja alçada.