Cal Borres
(Biosca - Segarra)

Biosca - Cal Borres, interior: roca viva (Foto: Albert Esteves, 2015)

Biosca - Cal Borres, interior.

Biosca - Cal Borres, interior. (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Plaça Major, 4
És la casa més notable de la plaça da la Vila, situada al costat del pont, on deuria haver-hi una de les entrades de la vila closa medieval. Actualment és un restaurant i local socio-cultural. La casa ha estat ampliada i remodelada modernament, però conserva en bona part la fesomia original a la façana que dóna a a la plaça. Veiem una construcció feta amb filades de pedra carejada i portes i finestres emmarcades amb carreus més ben escairats. Es conserva l'emmarcament d'una finestra, ara tapiada, més antiga que l'actual balcó. A l'interior tenia un celler, un gran cup de vi, pica d'oli i diposit de gra.