Muralla de Sanaüja
(Sanaüja - Segarra)

Sanaüja - Muralla

Sanaüja - La Portelleta i muralla

Sanaüja - La Portelleta i muralla (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Carrer dels Valls- Carrer de l'Aigua
La vila de Sanaüja, com era habitual a l'edat mitjana, estava tota ella emmurallada. Al llarg del carrer dels Valls encara poen veure's alguns trams d'aquesta muralla, fets amb carreus ben enfilats, desgastats pel pas del temps, lligats amb argamassa de sorra i calç. El propi nom del carrer fa referència a la seva funció de vall (espai longitudinal, en general excavat, que es feia al voltant d'una muralla per fer-la més inexpugnable).

Al costat de la Portelleta hi ha també un pany de mur que podria correspondre a la pròpia muralla o a una bestorre quadrangular.