Capella de Santa Magdalena
(Sanaüja - Segarra)

Sanaüja - Capella de Santa Magdalena (Foto: Albert Esteves, 2015)

Sanaüja - Capella de Santa Magdalena, esteles discoïdals

Sanaüja - Capella de Santa Magdalena, esteles discoïdals (Foto: Lluís Castany, 2017)

Situació Cementiri
Està situada a un extrem del recinte del cementiri, amb accés des de l'exterior. Degué ser construïda cap al segle XII tot i que la primera referència documental correspon al segle XIV. Probablement tenia una funció d'hospital o lloc d'acollida en cas d'epidèmia.

És un edifici d'una sola nau, capçada amb un absis semicircular i oberta amb un portal adovellat de grans dimensions. Damunt del portal hi ha una fornícula on deuria haver-hi la imatge de la santa.

Des de l'any 2017 al seu interior hi ha exposades les esteles discoïdals procedents del cementiri de Sanaüja.