Can Sadurní
(Bellcaire d'Empordà - Baix Empordà)

Bellcaire d'Empordà - Can Sadurní

Bellcaire d'Empordà - Can Sadurní (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Carrer d'Orient, 23
Situada a l'extrem de llevant del poble, prop de l'església de Sant Joan. Consta de planta baixa i dos pisos i sembla que va ser eixamplada pel cantó de migdia. Està coberta amb teulada a dues aigües, amb el carener paral·lel a la façana. Va ser adquirida per la família Bellapart a començament del segle XIX i des de llavors ha estat propietat de les següents generacions de la família.

L'element més curiós és la llinda de la porta principal, datada l'any 1823, on hi ha escrits uns consells destinats als successors del propietari (i a qui vulgui mirar i valer-se'n) el qual explica els enganys que ha sofert i aconsella que si fas fermança (aval o garantia) a ningú, mira que pagaràs tu.