Capella del castell
(Bellcaire d'Empordà - Baix Empordà)

Bellcaire d'Empordà - Capella del castell, interior

Bellcaire d'Empordà - Capella del castell, interior (Foto: Jordi Contijoc -Gencat.cat-, 2009)

Bellcaire d'Empordà - Capella del castell (Foto: Jordi Contijoc -Gencat.cat-, 2009)

Situació Plaça Comtes d'Empúries, dins el recinte del castell
Dedicada a Santa Maria, la capella del castell de Bellcaire degué ser construïda al mateix temps que que la fortificació, cap a la fi del segle XIII. Té el seu accés principal des del pati interior del castell, però hi ha també dues portes laterals, una a cada façana. L'edifici sobresurt pel cantó oriental del clos murat i és de planta rectangular, coberta amb volta de canó apuntada, amb capçalera poligonal.

És probable que aquesta capella fos modificada al segle XIV, quan s'hi va establir una comunitat de preveres. A la façana que dóna al pati del castell hi destaca el portal amb tres arcs de mig punt en degradació i una finestra triforada gòtica. Entre una i altre podem veure els encaixos de les bigues que deurien sostenir una estança nobiliària, des d'on els comtes, a través del finestral, podien seguir els actes litúrgics.